söndag 8 mars 2015

Kajas syateljé



Jag hade en aktiv syateljé i Hemmeslöv mellan 1992 och 2000 men sedan satte värken stopp för det. Under den tiden hade jag en kund som kom från Frankrike och var gift med en svensk man från Båstad. Hon kom alltid till mig med tyger mycket vackra och krafriga, när jag frågade henne var köper hon så vackra tyger svarade hon att hon handla alltid gardintyg för de är både vackrare och bättre kvalité.
Och det såg jag att de satt alltid bättre än de andra tyger som man syr i vanliga fall av. Nu har det gått några år sedan dess och jag syr fortfarande till mig och barnbarnen men ganska lite till andra. Det kan vara en uppläggning till grannarna och vännerna men det är allt.
När jag var i Serbien på besök för några år sedan köpte jag en vacker bordsduk. Sedan blev det så att vi köpte en större bord och då passade inte duken, den var för liten. Efter att den har lägat i lådan i flera år kom jag på att tänka på min gamla kund och så tänkte kan hon så kan jag. Tog fram duken, mönster till en byxkjol och vips blev det vackra resultat.



Caya

1 kommentar:

  1. Vad roligt att få veta lite mer om den vackra kjolens historia.

    SvaraRadera

SVÄR INTE!