tisdag 9 december 2014

Julbak


Ja nu var det dags igen att försöka sig på lussekatter. Förstår inte att jag inte ge mig när det gäller den baket. Har försökt det i flera år utan att lyckats, och det är samma igår. Först vill inte degen jäsa, det tog 2½ timma för jäsning, sedan var det att baka ut och det tog en timme till för att jäsa och sedan i ugnen. Inte blev det vackra eller goda heller, vill att de ska se ut som på bilden men utan resultat. 
I en tidning såg jag recept på fläta med vitchoklad, jag gjorde exakt efter recepten och den vill inte heller jäsa men efter några timmar vad det på g. Jag blandade allt, strödde på chokladen och vek och sedan i ugnen. Och vad hände, ju den flöt ut allt både degen och chokladen så nu var det bara att kasta, fläta blev tung som en sten men hård så det blev soptunna. 
Idag ska jag ge mig iväg och handla på kondis, de kan baka iallafall.



Caya

1 kommentar:

  1. Saffransbröd kan vara svårt ibland att få luftigt. Jag har ett gammalt recept som fungerar om man inte gör kusarna alltför små eller har vräkt på för mycket mjöl. Men det är alltid trist när det inte ser ut som på en bild i receptet. Lycka till med andra bakverk. Mailar receptet.

    SvaraRadera

SVÄR INTE!