måndag 1 december 2014

5:2 diet

Visst ser det härligt ut 

Nu är detta året snart slut och det känns jätte skönt. I lördags var jag jätte ledsen och deppig men det gick över som tur är. Idag tänkte jag göra något radikalt i mitt liv och började med att sortera allt som jag samlat under året för att blir smalare, snyggare, piggare osv. Inget av det har det blivit så nu är allt den gamla ut i sopptunna. Alla recept med olika dieter och mat som ska göra oss människor bättre. Jag är så trött på all matlagning i TV varenda program är det mat och åter mat, ena dagen smal mat och vi ska göra så och så, och vi ska äta grönsaker för det är bra för oss, kött ska vi inte ta i med fingrarna ens.
Andra kanal på TV säger tvärtom, det är bra med kött för muskler och annat som den innehåller att det ska vara ekologisk för det är bra för oss och miljö. Bara att sedan efter en timme får man reda på nyheterna att ekologisk är inte alls bra, för det innehåller en massa bakterier och mögel svamp. Oh vad jag är trött på allt detta. Och vi ska inte prata om Vitapro som är så bra så bra, men om det var så bra varför rekommendera det inte läkarna att vi ska ta den pilla en gång om dagen.
Så nu är alla recept borta ur min samling, nu ska det ätas vad det mage och hjärta känner för så får det bli som det vill. Jag tänker på min farmor och mormor, inte följde de några normer i sitt liv utan åt och drack allt och blev både 95 och 105 år gamla utan att har varit en enda gång hos någon läkare. 
Så nu fram med gammal husmanskost säger jag. Så får vi se hur det blir med 2015.
Och lammstek


Caya

1 kommentar:

  1. Kaja, vilket underbart kåseri om livet, maten och allt vi ska tycka och tänka. Klokt att slänga en massa onödigt.

    SvaraRadera

SVÄR INTE!